+31 (0) 6 51 34 91 88 mail@romyfeercommunicatie.nl

Verandercommunicatie

Uw verandering communicatief zo begeleiden dat het waarom en de hoe duidelijk zijn en er draagvlak voor de verandering is.

  • Vanuit uw visie/strategie of merk
  • Elke verandering vanuit urgentie of verlangen
  • Energie en beweging brengen in uw organisatie
  • Samen de verandering vorm geven (met in- en externe stakeholders)

Beste practice Verandercommunicatie

Ambitie Klant Services: de droom en Route Klant Contact Center

Route Klant Contact Center

Situatieschets:

De droom van een directeur van Klant Contact (KC) van een verzekeraar is, in het verlengde van de strategie van de organisatie, dat de klant het bedrijf ervaart als expert op het gebied van verzekeren en vertrouwt op het gebied van zorg en gezondheid. Dit wil zij met ruim 700 medewerkers, waarvan 70 leidinggevenden, vormgeven en internaliseren.

Route KC:

Dit doen we (verandersupportteam bestaande uit projectleider, P&O, HRD, Lean en Communicatie) door de droom van de directeur in storytelling te vertalen en leidinggevenden hierin mee te nemen. Leidinggevenden gaan samen met hun teams hun dromen vormgeven. Onderwijl laat ik een online platform bouwen om verhalen te delen. Ook specificeren we de identiteit van het bedrijf voor leidinggevenden en medewerkers en gaan hierover met hen in gesprek. De start van de plannen gaat gepaard met een inhoudelijk event in Amsterdam. Daarna creëren we een co-creatiegroep met medewerkers, seniormanagement en leidinggevenden. We starten intervisietrajecten met leidinggevenden (ambitiebreaks), ondersteund online op Yammer en zorgen voor de nodige PR in en buiten KC. De eerste klantenservicesprijzen voor medewerkerstevredenheid zijn binnen.

Energie:

Het samenwerken in dit traject, mijn rol hierin, de energie en gezamenlijke bereidwilligheid om mee te veranderen, om het voor de klant nog beter te doen en de creatieve vernieuwende interventies, zorgden voor inspiratie en een goede flow in de organisatie.

Romy Feer – Senior Communicatie Adviseur – +31 (0) 6 51 34 91 88 – mail@romyfeercommunicatie.nl LinkedIn